1 Şubat 2014 Cumartesi

2014 Yerel Seçimleri ve Karasu

2009 yerel seçimleri oy oranları 4. sırada Saadet Partisinden Recep Özdemir %9.8 oy oranı ile 1739 oy aldı, 3. sırada CHP'den Bekir Sarıoğlu %17,8 oy oranı ile 3132 oy aldı, 2. sırada AKP'den Ahmet Genç %31,1 oy oranı ile 5518 oy aldı ve MHP'den seçimi kazanan Mehmet İspiroğlu %39,8 oy oranı ile 7061 oy almıştır.
Geriye doğru gittiğimizde en son MHP ondan once iki dönem AKP ondan önce ANAP ve ondan önce iki dönem SHP. Dahada geriye gitmeye gerek yok. Burdan çıkaracağımız sonuç beldemizin herhangi bir siyasi eğilimi yada partizanlığı olmadığıdır. Bu kadar çok belediye başkanı gelip gitmiş başka partiler seçilmiş,, bundan edindiğimiz çıkarım bu ilçenin kişiye oy verdiği yönünde. Demek ki siyasi partiler bu ilçede doğru adamı bulduğu an seçimi kazanabilir. Bu çok net bir şey. Peki doğru aday nasıl bulunur ? Eğer aday çıkmasını beklersen iş şansa kalır. Eğer birden cok aday cikarsa en verimli yontem ön seçimdir. Aday çıkmasını beklemeden güçlü isimlere teklif götürülmesi de bir baska etkili yoldur. Akp'de zaten bir sıkıntı yoktu çünkü fazlasıyla aday vardı, ön secime de gerek yok cunku parti Biat Yontemi ile yonetildigi icin on secim ihtiyaci yok. CHP'de tek aday vardı gene iddasız ve yanlış bir secim stratejisi fakat genede vicdanim rahat etmez oyumu verirdim. Ve benimde merak ettiğim MHP'nin ne yapacağı. Recep Ali Küçük aday oldu ne alır ne yapar bilemiyorum ama son seçimi kazanan MHP'nin ne kadar oy alacağı merak konusu. Son seçimde tüm kesimlerden 7000 civarı oy alan İspiroğlu'ndan sonra onun ne kadar bir kesimi Akp'ye taşıyacağı merak konusu.
Nacizane benim fikrim gene Akp'ye karşı muhalefet partilerinin ortak bir aday çıkarması yönündeydi. Nasıl gecen seçimde resmi olmasa da İspiroglu uzerinde birlesildiyse bu secimde birinin uzerinde birlesilmesi gerekirdi. Şayet bu yapılmazsa güzel ilçem gene Hırsızların, Vurguncuların partisine altın tepsiyle hediye edilecektir. Borç batagındaki Karasu Belediyesi iktidar partisinin gücüyle tekrar tekrar borçlandirilacak ve bunların tamamı ülke tarihinden silindiği zaman gelen yeni yönetimlere nasıl borç batağı kalacaksa belediyeler de aynı durumda olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder