3 Şubat 2014 Pazartesi

Ali İsmail Korkmaz Anısına

Vietnam kasabı olarak bilinen Robert William Komer Ankara'ya büyükelçi olarak atanmıştı. Kasım 1968'de Türkiye'ye geldiğinde de yoğun protestolarla karşılandı. Odtülü öğrenciler de çeşitli yayın organları aracılığıyla Komer'in Türkiye'ye gelmesine karşı şiddetle karşı çıkmaktaydılar.

Komer'in Ankara'ya gelişi de 1000 kadar öğrencinin katılımıyla ankara Esenboğa Havalimanında da protesto edilince Komer Esenboğa'ya inemedi.

Bir süre sonra Komer odtü'ye gelmek istediğini belirtti. Rektör Kemal Kurdaş bir süre oyalamasına rağmen, Komer'i 3. kez reddedemedi ve Odtü'ye davet etti.

Komer, 1969 model Cadillac marka siyah renkli makam otomobiliyle 6 ocak 1969 günü saat 12:30’da Odtü’ye geldi. Haberi alan öğrenciler rektörlük önünde toplandılar. İlk önce arabasını kaçırıp Abd buyuk elcisini yaya bırakıp rezil etmek istiyorlardı fakat şoförün anahtarı yanına alıp kaçmasıyla öğrenciler Komer’in arabasını ters çevirip ateşe verdiler. Bunun bir sebebi de Komer'in bu okulun parasını biz verdik seklindeki konuşmalarıydı.

Gel gelelim bu olayın bir karşılığı olmalıydı. Türkiye Cadillac'ın parasını son kuruşuna kadar ödedi ve Türkiye, Abd'den özür diledi. Bu olayın maddi kısmı ödenmişti fakat bir de manevi tahsilatı vardı. O arabayı yakan çocuklardan 2 tanesini astılar bu memlekette. 2 tanesini jandarma öldürdü. 3 tanesini polis öldürdü. 50 küsür tanesini de hapse tıktılar.

Bu olayı neden anlattığımı sanırım anlamışsınızdır. Zihniyet 40 sene öncede aynıydı şimdi de aynı. Birileri bu ülkeninin kanını içerken, malını toprağını çalarken onlara hiç bişe olmaz sadece buna karşı bayrak açan gençler ölür. Ali İsmail Korkmaz'ı polis öldürmüştür emri de başbakandan almıştır !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder