1 Şubat 2014 Cumartesi

Ankara için Doğru İsim Mansur Yavaş mı ?

Yerel yönetimler için siyaset 2. plandadır. Ön planda olan kişilerdir. O yüzdendir ki belediyeler sık sık el değiştirir, partiler değişir, belediye başkanları değişir. Bu da demek oluyor ki doğru kişiyi aday yaparsan hangi parti olursan ol seçim kazanabilirsin. Bunu çok kolay şekilde doğrulayabilirsiniz yaşadığınız yerin belediyesinin tarihine bakın kaç kez değiştiğini göreceksiniz.
Kişilerin parti değiştirmesini ise çoğu kez doğru bulmam. Parti değiştiren insanların da en azından işe yarar, yetenekli ve becerikli insanlar olmasını beklerim. Mansur Yavaş için sanırım bu dediklerim geçerli. Mhp'den Beypazarı Belediye Başkanlığından beri ismini duyduğumuz bir isimdi. Bir ilçenin belediye başkanının ismini çok sık duyuyorsanız ki bu aynı şekilde Şişli Belediye Başkanıyken Mustafa Sarıgül için de geçerliydi bu adamlar başarılı demektir. Neden Kadir Topbaş'ın değil de Sarıgül yada neden hiçbir projesiyle değil de sadece abuk sabuk şeyler söylediği zaman Melih Gökçek'in adını duyarken Ankara'nın küçük bir ilçesi olan Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adını duyuyorduk ? Bu bize şu gerçeği gösteriyor bu adamların bu işe yeteneği var. Ben hayatın her evresinde ve her kademesinde bir işe insanın yeteneği varsa ancak başarılı olabileceğini düşünen biriyim. Yani bu okul hayatımda da iş hayatında da geçerli benim için tabiki çalışmak önemli ama yetenek olmazsa başarı olmuyor. Bu iş futbolda da geçerli. Çok çalışıyor çok koşuyor diye futbolcu olanlar var gel gelelim 20 metreye pas atamazlar. Neyse konudan uzaklaşmadan Mansur Yavaş'a geri dönelim. Mansur Yavaş, 18 Nisan 1999 seçimlerinde %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı oldu. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının "Çevre Ödülü" gibi ödülleri aldı. 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi.
18 Nisan 2004 yılında %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak %27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. Mansur Yavaş MHP'den Ankara'da %27 oy oranı ile 656.895 oy aldı. CHP'den Murat Karayalçın %32 oy oranı ile 769.299 ve seçimi kazanan Melih Gökçek %38 oy oranı ile 939.365 oy alarak seçimi kazandı.
Bu rakamların gösterdiği sonuç ise Ankara'da bu 3 partinin aşağı yukarı benzer oy oranlara sahip olduğudur. Mansur Yavaş'ın aldığı oy oranı ise partisinin genel oy oranının iki katından fazla olduğu için bence başarısı büyüktür. CHP'ye geçmesi konusu ise bir seçim stratejisidir. Mansur Yavaş açısından daha güçlü bir partiden aday olmanın avantajını kullanmak istemesi normaldir. CHP açısından ise mevcut adaylar içinde en güçlü ismin Mansur Yavaş olması ve sağcı kesiminde oyunun alınması açısından yapılmış bir hamledir. Bu hamlenin olumsuz sonuçları ise CHP'nin kendi tabanının sağcı bir adayın olmasından rahatsız olması ve Mansur Yavaş'ın geçmişte söylediği bazı sözlerden rahatsızlık duyulması. Mhp'nin ise Mansur Yavaş'ın kendi partilerini sattığını düşünmesidir. İki tarafın görüşüne de katılmadığımı söylemek isterim. CHP açısından düşünürsek seçimi kazanmak istiyorsanız doğru adaylar bulmak zorundasınız ve 2 tane doğru adayınız var. İstanbul ve Ankara'yı geri almak istiyorsanız belediye başkanlarınızın ve partinizin arkasında durmalısınız. Doğru aday mı sorusunun da cevabı basittir. Yapılan tüm anketlere bakın zaten bu isimlerin ön planda olduğunu göreceksiniz. Bu yüzdendir ki Chp bu isimleri aslında partiye davet etmedi bu isimleri halk istedi ve bunun önünde kimse duramaz. Eğer bu birlik ve bütünlük gene sağlanmaz ise Hırsızların İktidarını senelerce izlemeye devam edersiniz. MHP açısından ise kardeşim madem bu kadar değerliydi bu adam neden bir kez daha aday göstermediniz ? Neden adamınızın arkasında durmadınız ?
Sonuç olarak şunu söylemek isterim ki eğer Ankara'da Melih Gökçek'i göndermek istiyorsanız hakça kardeşçe ve şeffaf bir belediye istiyorsanız muhalefet partilerinin ortak hareket etmesinden yanayım. Sağcı solcu muhabbetlerini geçiniz artık doğru adamı bulduğunuz zaman arkasında durun. Ankara'yı hakkettiği konuma getirmenin ve isminin bir marka olması için çaba gösterecek bir ekibe güvenin ve oyunuzu verin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder