30 Eylül 2013 Pazartesi

Demokratikleşme Paketi Mi ?

1-) FARKLI DİL VE LEHÇELERDE SİYASİ PROPAGANDA İMKANI
  Yani siz diyorsunuz ki ülke bütünlüğünün en önemli parçalarından biri olan ortak dil birliğini bozma peşindeyiz. Kürt kökenli siyasiler kürtçe, laz olanlar lazca, çerkezler kendi dili, rum kökenliler rumca, yabancılar kendi dilleriyle...  Ankara, İstanbul da falan belki Türkçe yaparsınız propagandalarınızı. 

2-) NEFRET, AYRIMCILIK, YAŞAM TARZINA MÜDAHALE GİBİ SUÇLAR
  Yani halkımızı kendinizden mi koruyacaksınız. Benim % 50'im benim savcım benim hakimim benim polisim... Bunlar ayrımcılık değilde nedir ?  Çapulcular, marjinal gruplar, bunlar türk gençliği olamaz, ananı da al git bunlar nefret değilde nedir ?  Kızlı erkekli trende oturanlara karış, öpüşene karış elele tutuşana karış, namahrem olimpik havuz yaptır,Alkolü yasakla. ne izleyeceğimize mudahale et dizileri yayından kaldırt, şarkı sözlerine karış daha sayacağım tonla şey bu yaşam tarzına müdahale değil mi ?

3-) TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ HAKKINDAKİ KANUN
   Sözde bunların sürelerini uzatıyorlarmış. Yalaaaaan. Sizde biraz vijdan olsa Gezi Olayları bu hale gelmezdi. Kanunun amacı polis istediği zaman olayı askere yada jandarmaya devredecek. Kanunun amacı budur.

4-) ÖZEL OKULLARDA, FARKLI DİL VE LEHÇELERDE EĞİTİM
"Padişahların bir lütfu olarak açılmaya başlayan yabancı ve Gayri-Müslim okulların İmparatorluğun gerileme dönemi, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında nasıl yıkıcı ve bölücü faaliyet yuvaları haline geldiğini çok iyi bilen Atatürk ve ona inanmış arkadaşları, daha Lozan’da bu okulların ancak Türk kanun ve yönetmeliklerine uydukları takdirde varlıklarını sürdürebilecekleri kararını aldırtabilmişlerdir. Cumhuriyet döneminde çıkartılan yeni kanun ve yönetmeliklerle ve uygulanan sıkı denetimlerle yabancı okulların büyük çoğunluğunun Türk okulları gibi yalnız eğitim amaçlı faaliyetlerde bulunmaları sağlanmıştır. Ancak çıkartılan kanun ve yönetmeliklere uymama konusunda direnen yabancı okullar da çok kısa bir sürede, artık Osmanlı İmparatorluğu ‘nun son döneminde olduğu gibi istedikleri şekilde faaliyetlerde bulunamayacaklarını ve varlıklarını sürdürebilmeleri için çıkartılan kanun ve yönetmeliklere uymaları gerektiklerini kavramışlardır."
 Bunların dışında eğitimde dil ayrılığı kaçınılmaz bir bölünmeye yol açacağı açıktır. Sadece kürt kökenli vatandaşlarımızdan bahsetmiyorum bu ülkede çok farklı etnik kökene sahip insanlar var. Dilde olan parçalanma bizi yıkıma götürür...

5-) KÖY İSİMLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ
  Yani ben ülkemi 4-5 yıl sonra gezmek istesem her gittiğim yerde bu köyün ismi ne, bu ne demek, şuraya nasıl gidilir diye sormam gerecek. Başka bir ülkenin topraklarını geziyormuş gibi vaay be ne günleri yaşıyoruz yazık...

6-) KAMU KURUMLARINDA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALDIRILIYOR
    Ben herzaman özgürlüklerden yana olan bir insan olmuşumdur. Ama şunu sormak zorundayım bana bu yasa yürürlüğe girdiğinde kamuda torpil, iltizam ve ayrımcılığın olmayacağının garantisini kim verecek ? Başörtülü işe girebilecekken başı açık diye işe alınmayanlar yada tam tersi kim hangi görüşe yakınsa öyle bir seçim yapacak.

6-) ÖĞRENCİ ANDI UYGULAMASI KALDIRILIYOR
    Kürt kökenki çocuklarımız Türk'üm doğruyum çalışkanım gibi sözler söylemek istemiyormuş. Şimdi laz kökenki vatandaşarımızın yada çerkez yada zaza yada rum yada vs. bunların zoruna gitmiyor neden kürt kökenki çocukların zoruna gidiyor diye araştırılması gerekirken yapmaya çalıştığınız uygulama ortada. Türklüğün bir üst çatı olduğunu kimsenin etnik kökeni hakkında baskı yapılmaması gerekirken siz PKK'nın yada BDP'nin eline koz verip Apo'ya boyun eğiyorsunuz. Tamda sizden bekleyeceğim hareketler.

             Sonuç olarak bu paket Apoyla ve PKK ile yapılan pazarlıklarda nelerin verilip neleri aldığımızın sonucudur. Bu paket Aponun taleplerinin yerine getirilmesidir. Bu paket koskaca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bebek katili bir vatan hainine boyun eğişidir. Bu paket bu ülkeye bölünmeden başka hiçbir şey getirmeyeceği açıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder